teisipäev, 17. märts 2015

Tartust Riia lennujaama

Juba kolme päeva pärast on Amsterdami minek! Toon siinkohal ära juhised, kuidas jõuda Tartust Riia lennujaama, sest just sealt pakutaks tihtipeale kõige odavamaid reise.
Tuleb välja, et Riiga jõudmine on tõeline kunst. Buss läheb kaks korda päevas, kas kell 6 hommikul või kell 17 õhtul.
Sõbranna soovitas minna rongiga. Väike uudistamine Elroni kodulehel andis info, et Valgast edasi Läti poolel on teetööd ja asendusbuss sõidab ühel osal teest. See-eest buss väljub Valkast 7 minutit enne seda, kui Valga rong jõuab kohale. Meilivahetus Elroni esindajaga tõestas sama asja. Ainult nädalavahetusel pidavat üks sõiduvahend teise ära ootama. Ajuvaba! Kuna töötan ise Rootsi ühistranspordi infotelefonil, siis on selline katkestus rongiliikluses lausa karjuv ülekohus.
Ehk siis tuleb rongi asemel buss valida ja ennast keset ööd üles ajada, et siis umbes 6 tundi Riias jõlkuda. Kopeerin siia õpetuse, kuidas Riia kesklinnast lennujaama saada, sõit peaks pool tundi võtma.
Bus No.22, which leaves from Abrenes Street, has direct services between the airport and the city centre.
You will get out straight at the terminal on the 2nd level. To get on the bus at the airport look for bus stop located opposite the terminal behind the car park P1.
Frequency 10 - 30 minutes, journey time to city centre about 30 minutes.
  • A ticket for an unlimited number of trips is valid 24 hours from its first usage costs 5.00EUR.
  • A regular ticket for one trip can be bought from the bus driver 2.00 EUR, but if you buy it before commencing your trip at the airport services and tourism information bureau "Welcome to Riga", a regular one-way ticket will cost you only (1.15 EUR).
    Additional information on bus lines and schedules at www.rigassatiksme.lv. Toll-free information: (+371) 8 000 19 19(+371) 8 000 19 19.  Eelnev link on täis lätikeelseid bussigraafikuid, sekka mõni üksik ingliskeelne termin. Ehk siis oluline on teada, et lennujaam on läti keeles lidosta või gaisa osta. Buss väljub ka rongijaamast.
Mini bus route Nr.241
  • Fare per one trip - Esplanāde - Zolitūde (bus stop "Priedaines iela" is place, where fare changes) 1  EUR, Priedaines iela - Riga Airport..
  • Tickets available in the shuttle bus from the bus driver.
Additional information on mini bus line and schedule available at www.rdsd.lvSee buss läheb kesklinnast veidi kaugemalt ehk on vaja ka jalutada. Peatuse nimi on Esplanada ja see asub samanimelise suure pargi juures. Põhimõtteliselt tuleb jääda samale poole jõge, kus on bussijaam ja diagonaalis selle pargi suunas kõndida. 

1 kommentaar:

  1. Ühistransa hõredus on ilge, aga kas see nörritavalt varane Riia buss siiski ka lennujaama ei lähe? ecolinesi lehekülg näitab, nagu läheks (laekumine küll tund aega hiljem kui Riia bussijaama).

    VastaKustuta